zaterdag 8 februari 2014

Bananentaart

Terug fulltime aan het werk en dus maar weinig tijd om te bakken. Jammer!  En dat terwijl ik voor kerst een nieuw bakboek heb gekregen dat vol staat met allerlei lekkers dat ik zo graag wil uittesten.

Eerste recept dat ik testte was de gistdeeg.  In tegenstelling tot een reeds eerder getest receptje was dit naar mijn smaak wel een goed recept.  Een zachte taart gevuld met pudding, versierd met bananen en slagroom. Tja, er zijn slechter dingen om voorgeschoteld te krijgen.  

 
 
Ingrediënten
(goed voor 2 taarten van 26 cm)
 
250 g bloem
4 g zout
12 g kristalsuiker
60 g boter
100 ml water
1 ei
15 g verse gist
 
600 g banketbakkersroom
fruit naar keuze
 
Te doen
Meng alle ingrediënten en kneed tot een homogeen deeg.  Laat het deeg 15 min rusten onder een vochtige doek.
 
Bekleed de 2 taartvormen met deeg en doe er een royale laag banketbakkersroom op.
Bak de taarten vervolgens gedurende +/- 20 min af op 180°C.  Versier de afgekoelde taart met fruit naar keuze en eventueel een laagje slagroom.  Eet smakelijk !
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten