maandag 4 november 2013

Chocomoussegebakje

Helemaal dol op chocolade en niet vies van wat werk?  Er kruipt namelijk wel wat tijd in, maar het resultaat mag er best zijn. 

Ingrediënten:

bodempjes: 125 gr boter, 30 gr suiker, 1 ei, 250 gr bloem, 30 gr amandelpoeder, 1 koffielepel vanillepoeder.

chocomousse: 200 gr pure chocolade, 6 eieren, 100 gr suiker, 375 gr room

soesjes: 125 dl water, 50 gr boter, 90 gr zelfrijzende bloem, 2 eieren

pudding: banketbakkersroom ofwel pudding uit een zakje

Doen:

bodempjes:
alle ingrediënten in de keukenrobot en goed mengen tot je een deegbal hebt.  Laat vervolgens 30 min in de koelkast rusten.  Nadien uitrollen en 8 kleine taartvormpjes bekleden met het deeg. Bak vervolgens 12 min op 190°C.

de chocomousse:
200 gr chocolade smelten. 6 eierdooiers met de suiker schuimig kloppen.  De 6 eiwitten klop je tot een vast schuim.  De room klop je half op, het mag geen slagroom worden. Laat vervolgens opstijven in de koelkast.  De chocomousse maak je best de dag voordien, zo ben je zeker dat hij hard genoeg is om mooi te kunnen spuiten.  Had ik jammergenoeg niet gedaan.

soesjes: zie beschrijving profiteroles

Op de bodempjes leg je een met pudding gevuld soesje en hier rond spuit je de chocomousse.  Afwerken doe je met chocolade snippers.  Lekker !   Maar zoals ik al zei, het resultaat is er niet op 1,2,3 , want je bent er toch al gauw zo'n dikke 2 uur mee bezig.  Het opeten zelf duurt helaas niet zo lang.1 opmerking: