woensdag 15 mei 2013

Donuts

Platte smoutebollen met een gat in, dat is ongeveer de juiste beschrijving van een donut.  Een lekker vet rondje versierd met wat je maar lust: glazuur, chocolade, hagelslag , ...

Er zit er vast wel eentje bij die je lust.

Hieronder het receptje, al vind ik dat het deeg ietsje zoeter mag zijn.  Dus voor mij een klein beetje meer suiker de volgende keer.

Ingrediënten voor +/- 30 donuts:
350 gr bloem
35 gr suiker
60 gr zachte boter
1 ei
25 gr gist
1 dl lauw water

Doe de bloem, de suiker, het ei en de boter in een kom.
Los de gist op in het lauwe water en voeg daarna toe aan de kom.
Meng vervolgens en kneed het deeg goed door (+/- 8min)

Doe het deeg in een kom en dek het af met plasticfolie en laat voor +/- 20 min rijzen in een oven op 50°.

Rol het deeg uit en steek rondjes uit.  Laat vervolgens nog +/- 10 min rijzen op een warme plaats.


Bak de donuts in de friteuse tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn.  Versier tenslotte zoals je zelf wil.




1 opmerking: