vrijdag 7 september 2012

Speculaasbiscuit

Een nieuwe dag, een nieuwe taart. Biscuitjes maken, is eens je een goed recept hebt niet zo moeilijk. Nadien vul je zelf op naar smaak, met bijvoorbeeld mascarpone en speculaas.  Heerlijk

Recept :

biscuit : 4 eieren, 125 g suiker, 1 koffielepel bakpoeder, 100 g bloem
vulling: 2 eieren, 50 g bloemsuiker, 250 g mascarpone, koffie en speculaas

Klop het eiwit stijf en voeg de suiker toe.  Klop nog even door.  Breng de eierdooiers erbij en klop nog even tot alles volledig vermengd is. Roer de bloem er voorzichtig door.  Bak vervolgens 30 min in een voorverwarmde oven op 175°C. 

Klop het eiwit stijf. Roer de eierdooiers, de bloemsuiker en de mascarpone onder elkaar.  Voeg nadien het opgeklopt eiwit toe.

Snijdt de biscuit horizontaal door en beleg met de in koffie gedoopte speculaas. Bedek dit vervolgens met mascarpone en leg de tweede helft biscuit er terug op. Smeer af en versier met verkruimelde speculaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten